Triade

Triade denkt mee met kennisintensieve, innovatieve ideeën, in een vroege fase van ontwikkeling, nog niet bewezen succesvol, altijd met het oog op regionale kansen en ontwikkeling. Altijd vanuit een ondernemende geest. Altijd samen.

Bel onsMail ons

L.J. Zielstraweg 2
9713 GX Groningen

 

DELPHINIUM nieuwe huurder in BioTech Center: innovatief Fase I geneesmiddelenonderzoek

Triade verwelkomt met trots DELPHINIUM, een nieuwe startup in Fase I geneesmiddelenonderzoek, als huurder in het huidige BioTech Center (BTC). Onder leiding van Jitske Beukema (CEO), Christine Voors (COO/CMO) en Agnes Boelens (CFO) richt DELPHINIUM zich op het uitvoeren van klinisch onderzoek naar nieuwe medicijnen bij gezonde vrijwilligers. Ze bedienen vooral kleinere biotech bedrijven zonder eigen faciliteiten. Christine Voors legt uit: “We helpen bedrijven die één of twee medicijnen ontwikkelen, maar niet de middelen of het personeel hebben voor klinisch onderzoek.”

Annet de Vree, manager Real Estate bij Triade, is blij met de komst van de medische startup: “DELPHINIUM past uitstekend bij het innovatieve concept van het BTC. Hun werk sluit goed aan bij de medische en biotechnologische focus in dit gebouw op de Healthy Ageing Campus. Met de komst van DELPHINIUM en het recent gevestigde CTC Netherlands groeit het BioTech Center steeds meer uit tot een innovatie-ecosysteem op de Healthy Ageing Campus.”

Samenwerking

De keuze voor het BTC was strategisch. Jitske Beukema: “De nabijheid van het UMCG is essentieel voor de veiligheid van onze vrijwilligers. We testen medicijnen waarvan we nog niet alles weten, dus directe toegang tot ziekenhuiszorg is cruciaal.” DELPHINIUM speelt ook een groeiende rol binnen het netwerk van het UMCG, waar er veel vraag is naar ondersteuning bij geneesmiddelenonderzoek.

“Veel artsen willen onderzoek doen, maar missen middelen of tijd. Wij ontzorgen hen zodat zij zich kunnen richten op hun patiënten en publicaties,” zegt Voors. Bovendien is DELPHINIUM actief in het bredere Groningse innovatie-ecosysteem, met samenwerking met lokale partners en bedrijven uit de LIFE Coöperative.

Ambitie en maatwerk

DELPHINIUM heeft duidelijke ambities voor de komende jaren. Ze willen een solide bedrijf en erkend partner worden binnen de onderzoeksketen rondom het UMCG en in Noord-Nederland. Jitske Beukema zegt: “We willen dat men ons vindt wanneer ze dat ene stapje missen in hun proces. Wij bieden maatwerk en richten ons op de specifieke behoeften van onze klanten, zonder onnodige kosten.”

Kwaliteit en klantgerichte service zijn belangrijk voor DELPHINIUM. Beukema legt uit: “We hebben veel ervaring in Good Clinical Practice (GCP) en geneesmiddelenonderzoek. We bieden precies wat de klant nodig heeft. We hebben een vast, gespecialiseerd team dat nauw samenwerkt met onze partners.”

Focus op innovatie: DELPHINIUM’s toekomst in Fase I onderzoek

Innovatie staat centraal bij DELPHINIUM. Het bedrijf test en integreert voortdurend nieuwe technologieën in hun onderzoeken, zoals nieuwe bloeddrukmeters en ECG-apparatuur. “Innovatie hoeft niet altijd direct geld op te leveren; het draagt bij aan de ontwikkeling van ons vakgebied,” stelt Voors. “We voelen ons wat dat betreft ook op onze plek in het Noord-Nederlandse ecosysteem van ondernemers en vernieuwers.”

De officiële opening van DELPHINIUM in het BTC staat gepland voor december. Dankzij hun positie in het Groningse innovatie-ecosysteem, hun ervaring en samenwerking met partners zoals het UMCG, heeft DELPHINIUM alle ingrediënten voor succes in handen. Jitske Beukema besluit: “Onze nieuwe locatie in het BTC biedt de springplank voor verdere vooruitgang in Fase I geneesmiddelenonderzoek. We zijn trots dat we, met ons team bijdragen aan medische innovaties.”

 

Bron: Campus Groningen
Afbeelding: DELPHINIUM. v.l.n.r. Agnes Boelens, Jitske Beukema en Christine Voors