Triade

Triade denkt mee met kennisintensieve, innovatieve ideeën, in een vroege fase van ontwikkeling, nog niet bewezen succesvol, altijd met het oog op regionale kansen en ontwikkeling. Altijd vanuit een ondernemende geest. Altijd samen.

Bel onsMail ons

L.J. Zielstraweg 2
9713 GX Groningen

 

Modernisering en verduurzaming van Dialyse Centrum Groningen van start

Op 7 april 2023 zijn de handtekeningen gezet voor de verbouwing van Dialyse Centrum Groningen (DCG), locatie Groningen. Het centrum, gevestigd op UMCG-terrein op de Healthy Ageing Campus, is toe aan modernisering. Door de jaren heen is de dialysezorg veranderd en dit stelt andere eisen aan de omgeving van de zorg. De modernisering betreft een grootschalige interne verbouwing, waarbij de bedrijfsvoering in de toekomst optimaal kan functioneren vanwege het nieuwe ontwerp. Directeur algemene zaken DCG, Tanja Lips licht toe: “Vanuit het Dialyse Centrum Groningen zijn wij zeer blij met de verbouwing. Na afronding beschikken wij over een duurzame locatie die een wezenlijke bijdrage levert aan de groene dialyse van de toekomst. We krijgen de gelegenheid om de locatie Groningen te herinrichten volgens de eisen van de tijd, waarmee we een toekomstbestendige omgeving creëren voor patiënten en medewerkers.”

Tijdens het tekenmoment zijn de contracten getekend door de betrokken partijen, te weten Dialyse Centrum Groningen, Triade Real Estate, bouwcombinatie BAM-Trebbe en Harwig Installatietechniek. Edward van der Meer, directeur Triade: “We zijn trots dat we vanuit Triade, als ontwikkelende partij, betrokken zijn bij dit project en mogen samenwerken om het Dialyse Centrum Groningen op de Healthy Ageing Campus te vernieuwen”.

Een innovatief dialysecentrum

Dialyse Centrum Groningen (DCG) vindt het belangrijk dat patiënten een dialysebehandeling krijgen die aansluit op hun dagelijks leven. Dialysezorg verandert door de jaren heen, dit stelt ook andere eisen aan de omgeving van de zorg en vraagt om innovatie. Momenteel verzorgt DCG de behandeling van ruim 175 patiënten op vier locaties. De andere locaties zijn de afgelopen jaren al vernieuwd. Met de verbouwing bij het UMCG-terrein, op de Healthy Ageing Campus zijn alle locaties van DCG weer klaar voor de toekomst.

Vanuit samenwerking naar een succesvol project

De ontwerpen voor de verbouwing zijn tot stand gekomen in samenspraak met de medewerkers, en een delegatie van patiënten van DCG. Ook is afgestemd met de afdeling Bouw- en Infrastructuur van het UMCG. Hierbij zijn verschillende adviseurs betrokken geweest (abcnova als projectmanager, Royal Haskoning installatie adviseur en architect Wim Hart).

Geert Klein Lebbink, namens bouwcombinatie BAM-Trebbe: “De input die is opgehaald bij de mensen die dagelijks in het gebouw zorg verlenen of krijgen, verwerken we in dit project. Door die input van de gebruikers én onze jarenlange ervaring met het bouwen in, aan en om het UMCG, hebben we er het volste in vertrouwen dat we ook hier weer een optimaal resultaat met elkaar bereiken.” Volgens planning start de uitvoering in mei 2023.

Ook Harwig Installatietechniek is blij met de samenwerking, Bernard Nederhoed, directeur Harwig Installatietechniek: “Voor het toekomstbestendig maken van het Dialyse Centrum Groningen is het niet alleen belangrijk om bouwkundige aanpassingen te doen, maar is er ook gekeken naar medische infrastructuur en inrichting. Vanuit Harwig Installatietechniek en de ervaring op het UMCG-terrein zijn wij een goede partner”.