Triade

Triade denkt mee met kennisintensieve, innovatieve ideeën, in een vroege fase van ontwikkeling, nog niet bewezen succesvol, altijd met het oog op regionale kansen en ontwikkeling. Altijd vanuit een ondernemende geest. Altijd samen.

Bel onsMail ons

L.J. Zielstraweg 2
9713 GX Groningen

 

Gezamenlijk voor een rookvrij Hanzeplein

Van Hanzeplein naar rookvrij plein. Op woensdagmiddag 9 oktober is tijdens de Healthy Ageing Week de campagne voor een rookvrij Hanzeplein gelanceerd door Jos Aartsen, voorzitter Raad van Bestuur UMCG. “Sinds januari 2019 is het UMCG rookvrij, om zo een bijdrage te leveren aan het realiseren van een rookvrije generatie. Prachtig om vandaag ook gezamenlijk met onze buren aan het Hanzeplein en kinderen, dit plein om te vormen tot een rookvrij plein. Niet alleen vanuit de nieuwe generatie, maar ook namens mijzelf: dank je voor dit rookvrije plein”, aldus Jos Aartsen. 

Gezamenlijk initiatief

Op het Hanzeplein prijken nu drie grote vlaggen met een positieve en heldere boodschap. Een nieuwe generatie – van baby, peuter tot (pre)puber – zegt ‘dank je wel’ voor dit rookvrije plein. De campagne is ontstaan naar aanleiding van de wens van een aantal bewoners/bedrijven aan het Hanzeplein, die in gezamenlijkheid ervoor willen zorgen dat het plein een gezonde omgeving is. Roken vlakbij de ingang van het UMCG, bij de apotheek, bij de GGD, maar ook bij bedrijven aan het plein waar ondernemers werken aan de toekomst van gezondheid, past niet bij de gezamenlijke ambities.

Opening van een rookvrij plein met de nieuwe generatie

Na het openingswoord zijn de drie vlaggen tegelijkertijd onthuld door Jos Aartsen (Raad van Bestuur UMCG), Edward van der Meer (Directeur Triade) en Jos Rietveld (Directeur Publieke Gezondheid GGD Groningen) in het bijzijn van mede-initiatiefnemers en een groep kinderen, die voorafgaand een spreekbeurt over roken in het UMCG kregen van Mirte Ots (9 jaar). Daarnaast hebben de initiatiefnemers ook een eigen vlag in ontvangst mogen nemen die ze voor eigen deur plaatsen.

De campagne voor een rookvrij Hanzeplein is een initiatief van het UMCG, GGD Groningen, Triade, Apotheek Hanzeplein, VNN en Campus Groningen.