Triade

Triade denkt mee met kennisintensieve, innovatieve ideeën, in een vroege fase van ontwikkeling, nog niet bewezen succesvol, altijd met het oog op regionale kansen en ontwikkeling. Altijd vanuit een ondernemende geest. Altijd samen.

Bel onsMail ons

L.J. Zielstraweg 2
9713 GX Groningen

 

Organ Assist en XVIVO Perfusion bundelen krachten

Het Groningse bedrijf Organ Assist, pioniers op het gebied van perfusie van donororganen, en het Zweedse XVIVO Perfusion hebben bekend gemaakt dat zij de krachten bundelen. Het beursgenoteerde XVIVO Perfusion (NASDAQ, Stockholm) neemt hiertoe 100% van de aandelen van Organ Assist over. Organ Assist is één van de deelnemingen van het allereerste uur van Triade Investment. 

Zowel Organ Assist als XVIVO Perfusion hebben de afgelopen decennia met hun technologie voor preservatie en perfusie van donororganen de transplantatiegeneeskunde blijvend veranderd. Beide bedrijven zijn en blijven toegewijd in het terugdringen van het tekort aan donororganen door hun innovatieve technologie beschikbaar te stellen aan transplantatiecentra wereldwijd, met als doel méér donororganen veilig te kunnen gebruiken voor transplantatie en uiteindelijk meer patiënten een uitzicht te geven op een nieuw levensreddend orgaan.

XVIVO Perfusion heeft een leidende marktpositie op het gebied van preservatie en perfusie met de gepatenteerde STEEN solution™ en pompsystemen voor longen en hart. Al sinds de start van Organ Assist in 2005 ligt de focus op innovatieve pompsystemen en protocollen voor lever en nieren. Het combineren van beide medtech bedrijven heeft als doel om met een unieke synergie van vloeistoffen en pompsystemen voor alle belangrijke organen (hart, longen, lever, nieren) een wereldwijd leidende marktpositie in te nemen.

De komende tijd zal er een integratie plaats vinden, waarbij de vestiging in Groningen zich, bouwend op de jarenlange kennis en ervaring, zal door ontwikkelen als technologisch expertise- en researchcentrum en de markt zal bedienen op het gebied van lever- en nierperfusie.

Bron: Organ Assist,