Triade

Triade denkt mee met kennisintensieve, innovatieve ideeën, in een vroege fase van ontwikkeling, nog niet bewezen succesvol, altijd met het oog op regionale kansen en ontwikkeling. Altijd vanuit een ondernemende geest. Altijd samen.

Bel onsMail ons

L.J. Zielstraweg 2
9713 GX Groningen

 

Brains Online krijgt internationale allure

Het van oorsprong Groningse onderzoekscentrum Brains On-Line is voor 18 miljoen euro gekocht door het Amerikaanse Charles River Laboratories International.

Brains On-Line werd in 2004 opgericht door prof. Ben Westerink, tot voor kort hoogleraar neurowetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende contract onderzoeksorganisatie (CRO), die data aanlevert voor de ontwikkeling van nieuwe therapieën voor de behandeling van ziekten van het centraal zenuwstelsel (CNS).

Met activiteiten in de Verenigde Staten, Nederland en Duitsland wordt Brains On-Line beschouwd als ’s werelds voornaamste leverancier van microdialyse voor CNS-onderzoek. Daarnaast verricht biedt Brains On-Line geavanceerd onderzoek op het gebied van in vivo werkzaamheid en farmacokinetiek om data te genereren voor de ontwikkeling van potentiële CNS-therapieën.

Koper Charles River Laboratories richt zich op diverse (pre)klinische laboratoriumdiensten voor de farmaceutische, medische en biotechnologische industrieën. Daarnaast levert het bedrijf zelf biomedische producten en onderzoeks- en ontwikkelingsuitbestedingsdiensten voor gebruik in de farmaceutische industrie.