Triade

Triade denkt mee met kennisintensieve, innovatieve ideeën, in een vroege fase van ontwikkeling, nog niet bewezen succesvol, altijd met het oog op regionale kansen en ontwikkeling. Altijd vanuit een ondernemende geest. Altijd samen.

Bel onsMail ons

L.J. Zielstraweg 2
9713 GX Groningen

 

Dialyse Centrum Groningen wordt vernieuwd

De locatie Groningen van Dialyse Centrum Groningen (DCG) wordt binnenkort verbouwd. Het centrum, sinds 2005 gevestigd op het terrein van het UMCG, is toe aan modernisering. Dialysezorg verandert door de jaren heen, dit stelt veranderde eisen aan de omgeving van de zorg. Directeur Tanja Lips van DCG en Edward van der Meer, directeur van Triade, mede-investeerder in het project, tekenden op maandag 28 februari de intentieovereenkomst waarmee de verbouw van start kan.

Tanja Lips: “Wij zijn erg blij dat wij onze patiënten en medewerkers na deze verbouwing een nieuwe dialyse-omgeving kunnen bieden, waarin zij zich thuis voelen en die voldoet aan de noden van de tijd. Wij zijn verheugd dat we dit samen met Triade kunnen realiseren.”

Noodzakelijke modernisering

Dialyse Centrum Groningen is een zelfstandig, professioneel en innovatief dialysecentrum. Met een team van circa 150 medewerkers verzorgt DCG de behandeling van ruim 180 patiënten op vier locaties. Momenteel beslaat de locatie Groningen uit 3 verdiepingen in bouwdeel 50 op het UMCG-terrein. DCG en Triade investeren gezamenlijk in deze grootschalige verbouwing. De beide partijen zullen samen optrekken om dit project tot een succes te maken. Edward van der Meer: “We grijpen nu de kans om het centrum toekomstbestendig te maken. De aanpassingen zijn niet alleen van bouwkundige aard. We pakken ook de medische infrastructuur en de inrichting aan, zodat dialysepatiënten ook in de toekomst de gepaste zorg kunnen blijven ontvangen.”

Planning

De ontwerpen voor de verbouwing zijn tot stand gekomen in samenspraak met de medewerkers en een delegatie van patiënten van DCG. Door diegenen te betrekken die dagelijks in het gebouw de zorg verlenen, hoopt het bouwteam een optimaal resultaat te kunnen afleveren voor alle gebruikers. Volgens planning zal eind dit jaar gestart worden met de uitvoering. Inhuizing in het verbouwde DCG staat voor medio 2023 gepland.

Foto: Edward van der Meer (l) & Tanja Lips (r)
Foto door Kelly Kroeze