Triade

Triade denkt mee met kennisintensieve, innovatieve ideeën, in een vroege fase van ontwikkeling, nog niet bewezen succesvol, altijd met het oog op regionale kansen en ontwikkeling. Altijd vanuit een ondernemende geest. Altijd samen.

Bel onsMail ons

L.J. Zielstraweg 2
9713 GX Groningen

 

Enatom haalt vervolgfinanciering op voor virtuele snijzaal

LUMO Labs, NOM en UNETI Ventures investeren samen €900.000 in Enatom, een spin-out van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). De investering stelt de startup in staat haar baanbrekende ‘virtuele snijzaal’ verder door te ontwikkelen, waardoor studenten en zorgprofessionals wereldwijd de menselijke anatomie in ongekend detail kunnen bestuderen, plaats- en tijdonafhankelijk.

Studenten en zorgprofessionals in meerdere Europese landen, waaronder Nederland, België en Oostenrijk, maken al gebruik van Enatom. Ook is het bedrijf reeds in contact met verschillende ziekenhuizen en universiteiten in andere delen van de wereld. De investering wordt met name ingezet om het development- en sales team te laten groeien met als doel om het product verder uit te breiden en de positie van Enatom in medisch onderwijs nog verder te versterken.

“We willen op interactieve wijze anatomische kennis wereldwijd toegankelijk maken,” zegt Lusanne Tehupuring, CEO van Enatom. “We hebben als doel gesteld marktleider te worden in high-end 3D visualisaties voor het trainen en opleiden van studenten/professionals in de zorg. We zijn als team enorm blij dat we nu deze gerespecteerde investeerders aan onze zijde hebben om onze doelen te bereiken.”

Het product maakt gebruik van fotorealistische digitale representaties van echte menselijke preparaten. Het gebruik van zogenaamde ‘point-cloud technology’, creërt nauwkeurige en gedetailleerde 3D objectrepresentaties. Het gebruik van pointclouds zorgt ook voor een naadloze streaming van complexe data. Dankzij deze aanpak overtreft het product traditionele leermethoden op het gebied van toegankelijkheid en effectiviteit.”

“We scannen de menselijke preparaten met de grootste zorgvuldigheid. Het respect dat we tonen voor- en de kennis die we hebben over de complexiteit van het menselijk lichaam, positioneert ons als een betrouwbare partner voor onderwijsinstellingen,” zegt Fabian Debats, mede-oprichter van Enatom.

Tristan Dikkers, vertegenwoordiger van N.V. NOM, prijst de technologische aanpak van de startup, “De ‘point-cloud technologie’ van Enatom stelt hen in staat om zeer realistische inhoud aan te bieden. We geloven dat Enatom de kloof kan overbruggen tussen theorie en praktijk in anatomie-onderwijs en zijn zeer enthousiast om deel uit te maken van de reis van Enatom.”

Sven Bakkes, founding partner, LUMO Labs: “Enatom opereert op het kruispunt van twee van onze belangrijke impact doelstellingen; kwaliteitsonderwijs, en goede gezondheid en welzijn. Onze investering in Enatom weerspiegelt ons geloof dat dit team van onvermoeibare impact-gedreven ondernemers de anatomische educatie wereldwijd kan en zal transformeren. Daarmee zullen ze het leven van velen verbeteren.”

Wadim de Boon, Investment Manager, UNETI Ventures benadrukt de bredere impact van het platform, “Realistisch anatomie onderwijs is essentieel voor diverse medische opleidingen. Enatoms 3D fotorealistisch platform heeft de potentie deze toegankelijker en efficiënter te maken. We geloven dat dit waardevol zal worden omdat het indirect wat druk kan verlichten van de afnemende zorgcapaciteit. We zijn enthousiast om Enatom te helpen die potentieel te realiseren.”

Deze investering volgt op eerdere financiering van G-Force Capital en Triade Investments voor de ontwikkeling en succesvolle validatie van Enatoms aanpak en technologie, in samenwerking met onder andere UMCG, de Medische Universiteit van Wenen en het Amsterdam Universitair Medisch Centrum (AUMC).

Over Enatom
Enatom is een startup die gespecialiseerd is in geavanceerde 3D-visualisatietechnieken gericht op de menselijke anatomie. Hiermee willen ze de kloof tussen theorie en praktijk overbruggen en de leeropbrengsten verbeteren. Enatoms intuïtieve webapplicatie verhoogt het realisme van digitale anatomie en biedt een uitzonderlijke leerervaring die altijd en overal toegankelijk is.