Triade

Triade denkt mee met kennisintensieve, innovatieve ideeën, in een vroege fase van ontwikkeling, nog niet bewezen succesvol, altijd met het oog op regionale kansen en ontwikkeling. Altijd vanuit een ondernemende geest. Altijd samen.

Bel onsMail ons

L.J. Zielstraweg 2
9713 GX Groningen

 

Innovatiecentrum Chemie & Engineering

Van livestream naar live ontmoeten op het dakterras van het imposante Innovatiecentrum Chemie & Engineering op Campus Groningen. Na verschillende hoogtepunten zoals de start van de bouw en het openen van Space werkcafé is op 24 maart 2022 de nieuwe hotspot voor innovatie en samenwerking officieel geopend. De symbolische innovatiesleutel die toegang geeft tot nieuwe kennis, samenwerking, open innovatie en nieuwe technologie is overhandigd door gedeputeerde IJzebrand Rijzebol (provincie Groningen) en wethouder Berndt Benjamins (gemeente Groningen) aan de bewoners van het Innovatiecentrum.

Het innovatiecentrum biedt ruimte aan een aantal innovatieve en onderzoeksgerichte bedrijven, te weten: SymeresCliq SwissDEMCON en MOOHA (part of Ducom). Ook biedt het pand ruimte aan start-ups en R&D door de aanwezigheid van twee open innovatielabs in het pand; Innolab Chemie én Innolab Engineering. De bedrijven doen onderzoek in de chemische- en farmaceutische industrie en op het gebied van engineering en krijgen elk hun eigen laboratorium en onderzoekcentrum in het nieuwe innovatiecentrum. Triade Real Estate is een belangrijke ontwikkelaar en investeerder in het nieuwe initiatief en op Campus Groningen. Naast Triade investeren de Rabobank, RUG Holding, Investeringsfonds Groningen (beheerd door de NOM) en Bouwgroep Dijkstra Draisma in het Innovatiecentrum. Annet de Vree, ontwikkelmanager Vastgoed bij Triade licht met trots toe: “We faciliteren met dit pand heel concreet de doorgroei van deze innovatieve bedrijven. Dat ze van waarde zijn voor het ecosysteem hebben ze reeds bewezen, dat dit effect nog groter gaat worden, helemaal in combinatie met open innovatielabs in het pand, daar zijn we zeker van.“

Hoogwaardige nieuwbouw

Bouwgroep Dijkstra Draisma en ITBB hebben de opdracht gekregen het gebouwontwerp van CODEX Architectuurstudio verder uit te werken en realiseren. In totaal gaat het om ca. 5.000 m2 hoogwaardige nieuwbouw. Het gebouw is uiteraard gasloos en uiterst duurzaam van opzet. Dit komt mede door de inzet van luchtwarmtepompen, PV panelen en een hoogwaardige klimaatschil.

Gouden samenwerking

Met de realisatie van het innovatiecentrum met innolabs worden Groningen en de Campus van Groningen nog interessanter om te investeren op het gebied van agri-food, energie, gezondheid, chemie en digitale economie. De ontwikkeling van Campus Groningen en de komst van het innovatiecentrum op locatie Zernike, is wat dat betreft een gouden samenwerking tussen overheden, kennisinstellingen en het bedrijfsleven.

Het Innovatiecentrum wordt mede mogelijk gemaakt door;


Locatie & Route

Bezoekadres

Blauwborgje 31, Zernike Campus Groningen

Beschikbare faciliteiten

  • community
  • flexplekken
  • kantoorruimte
  • lab ruimte
  • vergaderzaal