Triade

Triade denkt mee met kennisintensieve, innovatieve ideeën, in een vroege fase van ontwikkeling, nog niet bewezen succesvol, altijd met het oog op regionale kansen en ontwikkeling. Altijd vanuit een ondernemende geest. Altijd samen.

Bel onsMail ons

L.J. Zielstraweg 2
9713 GX Groningen

 

Groningse startup Enatom ontvangt investering van G-Force Capital en Triade

Enatom biedt digitale 3D-oplossing voor anatomie-onderwijs
Enatom ontvangt een investering van €400.000,- van G-Force Capital en Triade investment om een stap te maken naar marktlancering.
De startup ontwikkelt een e-learning applicatie waarin de anatomie van het menselijk lichaam realistisch in 3D weergegeven is. Daardoor is het voor biomedische studenten en professionals mogelijk om overal en altijd toegang te hebben tot zeer hoogwaardige anatomische kennis en deze ook te toetsen. De gelaagdheid in de applicatie zorgt ervoor dat studenten vaak nog veel meer kunnen zien dan in de praktijk.

“De 3D-modellen zijn ook uitermate geschikt voor toepassingen met virtual reality en augmented reality”, aldus mede-oprichter en CEO Lusanne Tehupuring. “We geloven bij Enatom dat dit de toekomst is van hoe er straks lesgegeven wordt, daar spelen we op in. Dankzij de unieke samenwerking met het UMCG hebben we toegang tot wetenschappelijke kennis en langjarige expertise op het gebied van anatomische kennisoverdracht en anatomische preparatie.”

Samenwerking met UMCG

Enatom

Janniko Georgiadis, hoofd Anatomie & Medische Fysiologie bij het UMCG en adviseur van Enatom gelooft in Enatom als oplossing voor anatomie-onderwijs in een steeds complexer wordend zorgonderwijslandschap: “Ik zie in mijn werk vaak dat er onvoldoende gelegenheid is om studenten te laten studeren aan realistische anatomie, zoals een echt anatomisch preparaat dat biedt. Ook spreek ik met internationale collega’s die niet over anatomische preparaten kunnen beschikken, bijvoorbeeld vanwege culturele of economische redenen. Met de ontwikkelde techniek en de samenwerking met onze academische afdeling is het mogelijk om ook in dergelijke settings studenten en andere stakeholders te laten leren en doceren aan de hand van een veel realistischere anatomie van het menselijk lichaam dan met geanimeerde of grafische anatomie-applicaties het geval is.”

Impact medisch onderwijs

Niek Huizenga, fondsmanager G-force, investeert graag in de startup. “Enatom is een doorbraak in het medisch onderwijs. Het biedt studenten over de hele wereld de mogelijkheid om tijd- en plaatsonafhankelijk kennis op te doen van het menselijk lichaam. Naast de potentie van het product is het team ontzettend sterk, bestaande uit top professionals uit de wetenschap, technologie en onderwijs.” Hilbrand van der Zee, Triade Investments vult aan: “We geloven dat Enatom impact kan maken op het medisch onderwijs. Als Triade supporten we daarom graag deze innovatie met ons netwerk, kennis en contacten in de markt.”

 

Meer informatie op https://enatom.com/