Triade

Triade denkt mee met kennisintensieve, innovatieve ideeën, in een vroege fase van ontwikkeling, nog niet bewezen succesvol, altijd met het oog op regionale kansen en ontwikkeling. Altijd vanuit een ondernemende geest. Altijd samen.

Bel onsMail ons

L.J. Zielstraweg 2
9713 GX Groningen

 

InnoCore wint Groninger Ondernemingsprijs 2017

InnoCore Pharmaceuticals, gevestigd op de Healthy Ageing Campus in Groningen, is winnaar van de Groninger Ondernemingsprijs 2017. De uitslag werd donderdagavond 30 november bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in MartiniPlaza. InnoCore Pharmaceuticals is een biofarmaceutisch bedrijf uit Groningen, gespecialiseerd in de ontwikkeling van langdurig werkzame medicijnen. Een welverdiende prijs! Trots op zo’n mooi bedrijf op Campus Groningen, onderdeel van de LIFE Cooperative en dat Triade bedrijven met deze wereldwijde impact mede mogelijk maakt. 

Ongelofelijk trots

Directeur Jan Hendriks is “ongelofelijk trots” op het winnen van deze ondernemersprijs. Zowel de klanten als de medewerkers van InnoCore zijn internationaal, dus het bedrijf is niet per se zeer bekend in eigen stad en regio. Het Groningse InnoCore is een biofarmaceutisch bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van langdurig werkzame medicijnen. “We werken met een jong, multidisciplinair en internationaal team specialisten aan nieuwe geneesmiddelen op basis van gepatenteerde bio-afbreekbare polymeren. Ons klantenbestand bestaat uit internationale farmaceutische en biotech-bedrijven. Zij schakelen ons in als externe R&D-afdeling. Wij beschikken over zeer moderne laboratoria, pal naast het UMCG.”

“Omdat we ongelooflijk ingewikkelde technologie weten in te zetten voor iets heel nuttigs, namelijk betere geneesmiddelen in de toekomst.” Jan Hendriks, directeur InnoCore Pharmaceuticals.

Wereldklasse in Groningen

Het juryrapport is vol lof voor InnoCore, dat circa 50 medewerkers telt. Het bedrijf is als enige ter wereld in staat om uit eiwit opgebouwde medicijnen te verpakken in een polymeer. Bij injectie lost het polymeer langzaam op, waardoor het geneesmiddel gedoseerd wordt afgegeven en de werking ervan langer aanhoudt. Belangrijk voordeel hiervan is dat er minder bijwerkingen zijn, maar ook minder kosten voor zowel patiënt als zorgaanbieder.

Juryvoorzitter Patrick Brouns: ,,Het is een onderneming waar Groningen trots op mag zijn.’’ Ook hij roemt het personeel van InnoCore. ,,Ze wisten overduidelijk de missie, doelstellingen en cultuur over te brengen op de jury tijdens het bedrijfsbezoek.’’

Bron: Dagblad van het Noorden en Groninger Ondernemersprijs.