Triade

Triade denkt mee met kennisintensieve, innovatieve ideeën, in een vroege fase van ontwikkeling, nog niet bewezen succesvol, altijd met het oog op regionale kansen en ontwikkeling. Altijd vanuit een ondernemende geest. Altijd samen.

Bel onsMail ons

L.J. Zielstraweg 2
9713 GX Groningen

 

Zernike Innovatiecentrum

Avebe, de RUG en Triade zijn tot overeenstemming gekomen over een nieuw te bouwen innovatiecentrum op Zernike Campus Groningen. Het betreft een volledig innovatiecentrum met onder meer een laboratorium, een proeffabriek, kantoren en een klanteninnovatiecentrum. Ook zijn er afspraken gemaakt over de samenwerking op het gebied van onderwijs en onderzoek.

“Door de kennis binnen Avebe beter te bundelen én de samenwerking met een belangrijke partij als de RUG op te zoeken, kunnen we grote stappen zetten wanneer het gaat om innovatie. En mede dankzij de inzet van provincie en gemeente kan dat ook gewoon in onze eigen regio. Het nieuwe innovatiecentrum geeft de kans om onze kennis ook te laten zien aan onze afnemers, een prachtig visitekaartje voor Avebe én de regio, waar we trots op kunnen zijn”, aldus Financieel directeur Ed Kraaijenzank van Avebe.

Ruimte voor Start-ups
Naast eigen ruimte voor kantoren en onderzoek, wordt er in het nieuw te bouwen complex ook een ruimte ingericht voor start-ups. Deze biedt mogelijkheden voor studenten en innovators om eigen initiatieven verder te ontwikkelen. De nieuwe locatie op Zernike Campus biedt straks onderdak aan circa 100 Avebe medewerkers in R&D en Marketing.

Officiële opening september 2018
Vrijdag 28 september is, na een bouwtijd van ruim een jaar, het nieuwe Avebe Innovatiecentrum op de Zernike Campus in Groningen officieel geopend door René Paas, Commissaris van de Koning in de provincie Groningen. Het gebouw, gerealiseerd door bouwcombinatie BAM/Trebbe in opdracht van projectontwikkelaar Triade is een compleet innovatiecentrum met onder meer een laboratorium, een proeffabriek, kantoren en een klanteninnovatiecentrum. Edward van der Meer, directeur Triade: “Het gaat hier echt over samenwerking. Zowel het gebouw dat we met elkaar hebben gerealiseerd, maar ook de mooie projecten die we nog gezamenlijk gaan doen, hangt daar mee samen.” Avebe heeft al haar bestaande labfaciliteiten verhuisd naar het nieuwe gebouw op Zernike Campus in Groningen. De Groningse kennisinstellingen, Rijksuniversiteit Groningen (RUG), UMCG en Hanzehogeschool Groningen zorgen voor een sterke link als het gaat om samenwerking op het gebied van onderwijs en onderzoek.

Met trots bijgedragen middels
Bouwen aan ruimte voor open innovatie