Triade

Triade denkt mee met kennisintensieve, innovatieve ideeën, in een vroege fase van ontwikkeling, nog niet bewezen succesvol, altijd met het oog op regionale kansen en ontwikkeling. Altijd vanuit een ondernemende geest. Altijd samen.

Bel onsMail ons

L.J. Zielstraweg 2
9713 GX Groningen

 

Start-up EV Biotech neemt intrek in Innolab Agrifood

Campus Groningen verwelkomt met trots een nieuw bedrijf: de start-up EV Biotech. EV Biotech creëert micro-organismen die effectief hoogwaardige moleculen kunnen produceren op een biologische manier. Deze micro-organismen worden gebruikt om hoogwaardige moleculen op industriële schaal te produceren. Vanaf januari 2019 nemen zij hun intrek in het nieuwe Innolab Agrifood op Zernike Campus Groningen. Ook wordt deze start-up dan lid van de LIFE Cooperative. Vanuit dit collectief kan een beginnend bedrijf als EV Biotech veel steun krijgen van het gevestigde mkb in deze branche en onder de hoede van dit ervaren netwerk in de life sciences de vleugels uitspreiden. 

De start van EV Biotech is mogelijk door de investeringen die de start-up heeft ontvangen van Carduso Capital, Triade Investment en de RUG Houdstermaatschappij om cellulaire fabrieken te bouwen. De methode die EV Biotech gebruikt om hun cellulaire fabrieken te maken, is revolutionair in hun veld. EV Biotech heeft een digitaal laboratorium gecreëerd waarin alle celcombinaties getest kunnen worden voor het laboratoriumwerk start. Dit bespaart tijd, geproduceerd afval, kosten en verlaagt de CO2-uitstoot van het hele proces. Een groene en biologische manier om moleculen te produceren voor verschillende markten zoals Farma, Geur & Smaak, Plastic, Landbouw en de brandstofindustrie.

Hoogwaardige moleculen

EV Biotech heeft een nieuw productieplatform gecreëerd voor de productie van hoogwaardige moleculen waarbij gebruik wordt gemaakt van computer modellen en micro-organismen. De productie van de hoogwaardige moleculen is biologisch, groen en effectief. Daarnaast zijn de producten die door dit platform worden geproduceerd van hele hoge zuiverheid wat bij chemische synthese vaak een probleem is. EV Biotech startte afgelopen juli met haar activiteiten. De technologie die EV Biotech heeft gecreëerd geeft de mogelijkheid tot het duurzaam produceren van hoogwaardige moleculen. Het digitale laboratorium dat zij gebruiken kan vooraf al de beste celcombinaties voorspellen en welke cel combinaties zeker niet gaan werken voorspellen, waardoor er uiteindelijk veel minder werk in het laboratorium moet worden verricht.

Vier proof of concept cellulaire fabrieken

“De investering in EV Biotech geeft het bedrijf de mogelijkheid om de effectiviteit van hun nieuwe productieplatform te bewijzen door middel van het maken van vier proof of concept cellulaire fabrieken. EV Biotech bedient hiermee de vraag  van grote chemische concerns. De investering samen met de RUG Houdstermaatschappij en Triade Investment zal EV Biotech helpen om de overgang van een chemische markt naar een biologische markt te initiëren”, zegt Koos Koops, een van de Carduso fondsmanagers. Founder en CEO Linda Dijkshoorn voegt toe: ‘Om een duurzame toekomst te bouwen moeten we van chemische synthese afstappen met name die op basis van aardolie. We moeten de creativiteit van moeder natuur in ons voordeel gaan gebruiken. Drie sterke investeringspartners zullen ons helpen dit dit doel sneller te bereiken. Maar verandering breng je niet alleen, EV Biotech is enorm dankbaar voor het grote netwerk in Groningen en partners zoals VentureLab North en Fit Professionals of Finace. Om onze doelen te bereiken is het EV Biotech team uitgebreid met nog drie experts gepromoveerden. In de komende twee jaar maken wij onze proof of concepts klaar en zullen we starten met Contract Research activiteiten.