Triade

Triade denkt mee met kennisintensieve, innovatieve ideeën, in een vroege fase van ontwikkeling, nog niet bewezen succesvol, altijd met het oog op regionale kansen en ontwikkeling. Altijd vanuit een ondernemende geest. Altijd samen.

Bel onsMail ons

L.J. Zielstraweg 2
9713 GX Groningen

 

Triade investeert in Sencilia BV: innovatieve flowsensoren in de zorg

RUG Ventures en Triade Investment investeren in Sencilia BV, een med-tech startup in een vroeg stadium mede opgericht door dr. Amar M. Kamat (algemeen directeur) en dr. Ajay GP Kottapalli (chief scientific advisor). Het bedrijf zal het innovatieve micro-/nanotechnologieonderzoek van dr. Kamat en Dr. Kottapalli aan de RUG richting de markt brengen, zodat zij hun innovatieve sensoren voor biomedische toepassingen in kunnen zetten in de zorg.

Sencilia ontwikkelt innovatieve flowsensoren voor biomedische toepassingen. Met behulp van een gepatenteerde, op vissen geïnspireerde technologie, koestert Sencilia de visie om ‘slimme’ ziekenhuisafdelingen te realiseren door de stromingstechnologie op IC’s te automatiseren met als doel het verminderen van intraveneuze doseringsfouten (denk aan infuustoepassingen), het verbeteren van de nauwkeurigheid van de vochtbalans bij intensive care-patiënten en het verminderen van de werklast van verpleegkundigen, doordat verpleegkundigen met behulp van de innovatieve sensoren minder vaak de stromingssnelheid van vloeistof toegediend aan patiënten hoeven te controleren. De investering zal de technologie en bedrijfsontwikkeling van het bedrijf een boost geven en zal helpen bij het versnellen van hun plannen om het sensorsysteem in 2022 in het UMCG te testen. RUG Ventures en Triade zijn trots dat ze gezamenlijk de investering in Sencilia BV mogen doen.