Triade

Triade denkt mee met kennisintensieve, innovatieve ideeën, in een vroege fase van ontwikkeling, nog niet bewezen succesvol, altijd met het oog op regionale kansen en ontwikkeling. Altijd vanuit een ondernemende geest. Altijd samen.

Bel onsMail ons

L.J. Zielstraweg 2
9713 GX Groningen

 

Triade deelneming VRelax wint prestigieuze ‘Prix Galien MedTech Innovation Award’ 2021

Het Groningse bedrijf VRelax heeft 19 mei de prestigieuze Prix Galien Medtech Innovation Award in de wacht gesleept. Deze prijs wordt uitgereikt aan bedrijven die betekenisvolle (genees)middelen introduceren binnen de gezondheidszorg.

VRelax verandert de aanpak van stress. Dankzij relaxatie in Virtual Reality (VR) wordt het leven van mensen met mentale of lichamelijke problemen significant verbeterd. Hierdoor kan bestaande therapie effectief worden ondersteund zonder uit te hoeven wijken naar extra medicatie of intensieve begeleiding. De missie van VRelax: verminderen van stress en angst, afleiding van zorgen of pijn en mensen de regie teruggeven door minder pillen, en meer VR-brillen te verschaffen binnen de zorg.

De vakjury prijst de aanpak van de Groningse startup vanwege continuerend (klinisch) onderzoek en validatie van de werking van VRelax binnen de GGZ, Ziekenhuizen (o.a. UMCG) en ARBO. Het feit dat dit samen met patiënten en zorgprofessionals gebeurt getuigd van een lange termijnstrategie waarbij gebruikers centraal worden gesteld en de juiste implementatie van technische innovaties wordt gewaarborgd. De recente CE-certificering helpt daarbij enorm. Tevens waardeert de vakjury de gebruiksvriendelijkheid van het systeem. De app kent een hoge mate van keuzevrijheid waardoor de gebruiker zelf kan kiezen welke virtuele omgeving op dat moment het beste bij zijn/haar gemoedstoestand past.

De vakjury van de Prix Galien MedTech Innovation Award spreekt haar oprechte bewondering uit voor VRelax en hun vermogen VR breed in te zetten in de zorg. Voor de kwetsbare patiënt, maar ook de onder veel stress staande zorgverleners in COVID-tijd, is dit een fantastische ontwikkeling. Een ontwikkeling, die zeker in situaties waarin er met steeds minder mensen voor steeds kwetsbaarder patiënten moet worden gezorgd, belangrijk is.

Veel mensen hebben last van stress, bijvoorbeeld door burn-out, depressie of angst. Dit heeft veel persoonlijk lijden en hoge ziektekosten tot gevolg (CBS, 2019). Verminderen van stressgevoel en leren ontspannen zijn belangrijke pijlers van een goede psychische gezondheid die helpen om zorgkosten te verminderen en medicatiegebruik terug te dringen.

Juist vanwege de huidige pandemie komen kwetsbare groepen sneller in de problemen wat betreft hun geestelijke gezondheid. VRelax biedt vele toepassingen tijdens de crisis, maar wordt al langer ingezet om zorgprofessionals en patiënten te ondersteunen. Reguliere behandeling is vaak een langdurig, intensief proces met persoonlijke begeleiding en bijbehorende medicatie. Om hierin een goed alternatief te kunnen bieden is VRelax ontwikkeld.

Zie ook: VRelax B.V. slaat de handen ineen met Carduso Capital B.V. en Triade Investment.